Veelgestelde vragen

We beantwoorden graag al jouw vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Inhoud van het traineeship
1. Wat ga ik verdienen?
Je verdient tussen de 2000 en 2500 euro op basis van 40 uur en daarnaast ontvang je een auto, laptop en telefoon! 
2. Bij wie kom ik in dienst?
Je bent tijdens het hele traject van 1,5 jaar in dienst bij Helix voor 40 uur per week. Zij detacheren je dan bij de verschillende opdrachtgevers.
3.  Hoe ziet het ontwikkeltraject eruit?
Naast het praktijkgedeelte, ga je ook opleidingsdagen volgen. Dit zijn 30 bijeenkomsten, die in het teken staan van wisselende onderwerpen, maar allemaal ervoor zorgen dat jij optimaal bent voorbereid op de functie van Onderhoudskundig Inspecteur. Op deze pagina lees je meer over de onderwerpen die behandeld worden.
4. Wat moet ik al kunnen om dit traineeship te kunnen doen?
Bij dit traineeship wordt ervan uitgegaan dat je basiskennis bezit van bouwkunde. Dit betekent dat je deze kennis hebt opgedaan door een opleiding of cursussen te volgen. Het maakt hierbij niet uit of het een mbo-4 of hbo opleiding is geweest.
5. Hoe groot zijn mijn carrièrekansen na dit traineeship?
Groot! De kans is zelfs erg groot dat je bij één van de opdrachtgevers mag blijven. Doordat er een groot tekort is aan Onderhoudskundig Inspecteurs, staan organisaties te springen om mensen zoals jij!
6. Wat kun je aan het eind van dit traineeship?
Aan het eind van het traineeship ben je opgeleid tot een Onderhoudskundig Inspecteur en voldoe je aan de eisen die SERTUM hieraan stelt. Dit betekent dat je een officieel Scev-diploma bezit waarmee je een SERTUM certificering kan aanvragen. De vaardigheden en werkzaamheden die je aan het eind van het traineeship kunt, vind je ook op deze pagina.
7. Over welke onderwerpen leer je tijdens dit traineeship?
Alle onderwerpen die tijdens het traineeship behandeld worden zijn gerelateerd aan de 6 kerntaken van een onderhoudskundig inspecteur en algemene trends in de vastgoedwereld. Zo leer je bijvoorbeeld over het inspecteren van vastgoed, communiceren en onderhandelen met belanghebbenden en verduurzamen van vastgoed. Lees er hier meer over!
8. Zijn er doorgroeimogelijkheden?
Die zijn er zeker! Dit traineeship is zo opgebouwd, dat het je in staat stelt om door te groeien naar een hbo-functie, zoals bijvoorbeeld vastgoedadviseur of projectleider. Als je overweegt om op hbo-niveau te gaan studeren, dan kun je ook overwegen dit traineeship te volgen zodat je een stevige basis hebt om in de praktijk door te groeien.

Procedure en planning
1. Hoe kan ik me aanmelden voor dit traineeship?
Je kunt je eenvoudig aanmelden door het formulier in te vullen op de aanmeldpagina. We nemen dan contact met je op om de kennismaking met je te regelen.
2. Tot wanneer kan ik me aanmelden?
Je kunt je doorlopend aanmelden, omdat we verschillende instroommomenten hebben in het jaar. Aanmelden doe je via het formulier op deze website.
3. Wanneer begint het traineeship?
Het traineeship start op verschillende momenten in het jaar. Zodra jij je aanmeldt, krijg je hier meer informatie over, maar je kunt ons ook altijd even bellen van tevoren.
4. Hoe lang duurt het traineeship?
Het traineeship duurt 1,5 jaar. We koppelen je aan verschillende opdrachtgevers zodat je ook op die manier kunt kijken wat voor werkomgeving bij je past.
5. Ik heb nog geen werkervaring. Kan ik dan meedoen?
Ja! Dit traineeship is juist een uitstekende kans om de koppeling te maken met het werkveld, vanuit je opleiding. Je wordt helemaal klaargestoomd voor jouw carrière in onderhoud en beheer van vastgoed.
6. Kan ik meedoen als ik al werkzaam ben?
Dat kan ook! Dit traineeship is geschikt voor iedereen met maximaal 3 jaar werkervaring. Wellicht kunnen we ook met jouw werkgever in gesprek gaan om te kijken of je samen met jouw werkgever kan meedoen in het traineetraject. Bel ons even als je dit overweegt!
7. Waar ga ik werken tijdens het traineeship?
We werken samen met organisaties door heel Nederland. Deze organisaties zijn vastgoedbezitters, woningcorporaties, vastgoedonderhoudsbedrijven en gemeenten. Je wordt na jouw aanmelding gekoppeld aan verschillende organisaties. We proberen hiermee rekening te houden met reistijd en -afstand, maar kunnen niet garanderen dat het altijd dichtbij huis is. 
8. Moet ik betalen voor de opleiding?
Nee! Dit is helemaal onderdeel van het traject, dus je kunt gaan leren terwijl wij jóu juist betalen. ;)
9. Bij wie moet ik zijn als ik meer vragen heb?
Je kunt contact opnemen met Sophia, zij is er om al jouw vragen te beantwoorden. Je kunt haar bellen of appen via 06-82705704. Je kunt natuurlijk ook altijd het contactformulier invullen.
Back to Top