Als je begint aan het traineeship, is het fijn om te weten wat je kunt verwachten. Eigenlijk is het programma samen te vatten in vijf stappen waarin jij een boost geeft aan jouw carrière.​​​​​​​
Zodra jij je hebt aangemeld, gaan wij kijken of je past in het programma op basis van je cv en een kennismakingsgesprek. We gaan er nu even vanuit dat je van ons het telefoontje krijgt dat je geselecteerd bent!
2. Leerdoelen opstellen
Voorafgaand aan het traject ga je samen met een loopbaanadviseur kijken naar jouw talenten en jouw ontwikkelplan bepalen. Je maakt assessments, gaat in gesprek en leert van je mede-trainees. Op verschillende momenten tijdens het traineeship is er ruimte om jouw doelen te evalueren.
3. Kennismaking werkgevers
Dan ga je beginnen! Je maakt kennis met de werkgevers waar je de komende 1,5 jaar gaat meelopen. De bedoeling is dat je elk halfjaar kennis maakt met een ander type organisatie uit de vastgoedketen, zoals bijvoorbeeld een gemeente, woningcorporatie, (commercieel) vastgoedbeheerder, onderhoudsbedrijf, aannemer of inspectiebureau. Dit zorgt voor afwisseling en brede ervaring!
4. Aan de slag
Nu is het moment om te laten zien wat je waard bent! Je krijgt een contract van 36 uur per week bij Helix. Op basis van detachering word je dan ingezet bij de deelnemende organisaties.
5. En door!
Aan het einde van het traineeship ontvang je een diploma en heb je alle kennis en vaardigheden in huis om aan de slag te gaan als onderhoudskundig inspecteur. Maar het einde van jouw traineeship betekent absoluut niet het einde van jouw ontwikkeling! Er zijn nog heel veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo kun je niet alleen binnen de functie groeien, maar je kunt ook doorgroeien naar BOEI-inspecteur, projectleider beheer en onderhoud of onderhoudskundig adviseur. Kortom, met dit traineeship geef je jouw carrière een boost binnen het werkveld beheer en onderhoud!
Meer weten?
Back to Top