​​​​​​​Tijdens het traineeship combineren we werken, leren en coaching om de trainee zo goed mogelijk te begeleiden in de professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over hoe dit er in de praktijk uit gaat zien. Hieronder hebben we een overzicht van de drie elementen van het traineeship.
1. Meewerken bij verschillende organisaties
Elke trainee is gedurende het traineeship in totaal 1,5 jaar werkzaam op diverse werkplekken. Als deelnemende organisatie faciliteer je deze trainee-werkplekken. Vanuit jouw organisatie zorgt je voor een ‘buddy' of 'coach’ die de trainees op werkinhoudelijk vlak ondersteunt en hen wegwijs maakt binnen de organisatie.
2. Volledig opleidingsprogramma
Vakinhoudelijke trainingen 
Deze lessen worden klassikaal georganiseerd, specifiek voor de groep trainees die binnen de verschillende organisaties werkzaam zijn. Gedurende deze lesdagen wordt ook tijd ingeruimd voor het onderling uitwisselen van opgedane kennis en ervaring.
Vaardigheidstrainingen en coaching
Ook persoonlijke en sociale vaardigheden horen bij de kerntaken van de projectleider en planvoorbereider en hebben een belangrijke plaats binnen het opleidingsprogramma van het traineeship. Deze vaardigheden worden ontwikkeld door middel van vaardigheidstrainingen en persoonlijke coaching en het werken aan verschillende individuele en groepsopdrachten.
3. Coaching en loopbaanbegeleiding
Aan het begin van het traject maken de trainees een assessment, waaruit persoonlijke en vakinhoudelijke leerdoelen worden opgesteld. Op meerdere momenten is er in het traineeship ruimte voor intervisie, intensieve coaching en loopbaanbegeleiding. Uiteraard houden we je als opdrachtgever op de hoogte over de voortgang van de trainees en geven de trainees daarnaast feedback op het reilen en zeilen in jouw organisatie.​​​​​​​
Meer weten?
Back to Top